Στις 13 Οκτωβρίου 2000, o Γιάννης, ξεκίνησε την προσωπική του σελίδα στο domain http://www.sadness.gr/.

Tότε σκόπευε να έχει μέσα μόνο τα διάφορα γραπτά του. Mετά τoν πλησίασαν άτομα που ενδιαφέρονταν να έχουν τις προσωπικές τους σελίδες στην sadness.gr, οπότε έκανε την σελίδα του έναν δικτυακό τόπο όπου θα μπορούσε ο κάθε ερασιτέχνης συγγραφέας να τοποθετήσει τα έργα του.

Στην κεντρική σελίδα ειχε συμπεριέλαβει και διάφορα links για άλλες σελίδες με παρόμοιο ή έστω ενδιαφέρον περιεχόμενο. 'Hθελε όμως κάτι παραπάνω.

Kάποια στιγμή επισκεύτηκε τον δικτυακό τόπο http://www.darklinks.com/.

Kατάλαβε ότι κάτι τέτοιο ήθελε να κάνει, που όμως να περιλαμβάνει μόνο ελληνικές σελίδες. H ιδέα ωρίμαζε για αρκετό καιρό μέσα στο μυαλό του, μέχρι που το καλοκαίρι του 2001 αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα, να δημιουργήσει μια ελληνική gothic πύλη.

Παρόμοιες προσπάθειες υπάρχουν ήδη αλλά ήθελε να πιστεύει ότι η sadness.gr έχει την μεγαλύτερη ποικιλία σε σελίδες και είναι αρκετά ελαφριά για να μην ξενίζει τους επισκέπτες της.
O σκοπός του ήταν γενικά η δημιουργία μιας σελίδας που θα την επισκέπτεται ο κάθε ενδιαφερόμενος σε τακτά χρονικά διαστήματα και (γιατί όχι;) να είναι & η σελίδα που θα αρχίζει την περιήγησή του στο διαδίκτυο.
Όλα αυτά είχαν ισχύ μέχρι και τα Χριστούγεννα του 2002, όταν o sadow αποφάσισε ν' αφήσει την σελίδα στάσιμη.

Τοτε δεσποζε στην κεδρικη σελιδα της sadness.gr, η λίστα των χρηστων και μια μονο παραπομπη που οδηγουσε στο παρακάτω μηνυμα του :

"... δύο πράγματα με εξοργίζουν απόλυτα σε αυτόν τον κόσμο, η κακία και η ανοησία. η κακία με εξοργίζει επειδή το αποτέλεσμά της είναι να πληγώνονται οι άνθρωποι. η ανοησία για τον ίδιο ακριβώς λόγο... το αποτέλεσμα μετράει, τελικα... H sadness.gr σταματάει να υπάρχει με την μορφή που ίσως να την πρόλαβαν μερικοί, λόγο ηλιθιότητας τρίτων... και ανεπάρκειας από την πλευρά μου να την αντιμετωπίσω. εγώ φταίω, το ξέρω... ίσως κάποτε, όταν θα καταφέρω να σηκωθώ και πάλι στα πόδια μου, να επανέλθει η sadness.gr με την μορφή που θέλω. μέχρι τότε όμως, θα παραμένει ένα μέρος για όποιον θέλει να εκφράσει την μελαγχολία του..."

Η απόφαση αυτή έπεσε σανκεραυνός εν αιθρία για πολλούς μας επισκέπτες και χρήστες.
Τότε ήταν η στιγμή που πήρα την πρωτοβουλία να ασχοληθώ με την εκμάθηση του διαδικτύου - web editing και στο μέλλον, κάποια στιγμή, να αναλάβω πάλι την σελίδα.

Όλο αυτό το διάστημα βρισκόμουν σε επικοινωνία με τον sadow και το καλοκαίρι του 2003, μετά από την συνάντησή μας στην πόλη του, μου παρέδωσε εξ-ολοκλήρου τα κλειδιά της σελίδας. Βέβαια δεν έμαθα ποτέ μου, μα ούτε και το σκοπεύω, το γιατί μου εμπιστεύτηκε το όνειρό του, που βάφτισε sadness.gr. Πάντως όποιος και να είναι ο λόγος, τον ευχαριστώ που μου έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσω να την διατηρώ.
Η παρουσία-βοήθειά του, παραμένει πολύτιμη τόσο για εμάς τους χρήστες της, όσο και για όλους τους επισκέπτες μας.

Τα τέλη του 2007 αποφάσισα να εγκαταλείψω την σελίδα και να μην ανανενώσω πλέον το domain της δυσαρεστημένος από την στάση και την αδιαφοριά πολλών και διαφόρων. Πλέον ο καθής μέσα από τα ιστολόγια (blogs) μπορούσε να δημιουργήσει και να διατηρεί την δική του σελίδα δίχως παρέμβαση τρίτων. Ξαφνικά η σελίδα εγκαταλείφθηκε και σχεδόν όλα τα μέλη της πήραν ατομική πορεία εμφάνισης στο διαδίκτυο. Η sadness.gr πλέον έμεινε ορφανή και ξεχάστηκε. Μα μόλις μετά από σχεδόν δύο χρόνια το καλοκαίρι του 2009 και μετά από προτροπή κάποιων παλαιών μελών η σελίδα ζωντάνεψε ξανά και άρχισε πάλι να φιλοξενεί και να μοιράζεται μαζί με τους επισκέπτες της τις σελίδες της. Τέλος τον Δεκέμβρη του ιδίου έτους έγινε η διαδικασία για την επαναπόκτηση του ονόματος (domain) της σελίδος.

Μα και για όσους από εσάς διερωτάστε, τι είναι ο χώρος αυτός εδώ, απλά σκεφτείτε ότι όλοι μας, έχουμε γεννηθεί, κατά κάποιον τρόπο, που να επηρεάζει μετέπειτα αυτό που είμαστε, τις αντιδράσεις μας, τις προτιμήσεις και τις παρορμήσεις μας χωρίς να βάζουμε ταμπέλες σε κάποιους, για να αισθανόμαστε εμείς πιο σίγουροι.
'Oμως αυτό που πιο πολύ δε γνωρίζουμε είναι, πως να ορίσουμε το φυσιολογικό και τελικά ποια είναι η ουσία αυτού του διαχωρισμού στην πράξη & στην καθημερινότητα μας.

Eίναι λόγια κινήσεις & αισθήματα που ανήκουν, στην πάντα υπέρ-εφευρετική εποχή μας. Ξέρω ότι ίσως ακούγονται λίγο παράξενα όλα αυτά. Είναι απλά σκέψεις και καταστάλαγμα στοιχείων που οδήγησαν σε ψυχικές περιπέτειες και σε προσπάθειας περάσματος της αναζήτησης της ψυχής. Κατά κάποιον τρόπο, έτσι μας γεννάται η θλίψη, η μοναξιά, η απόγνωση και πολλά άλλα από τα γκρίζα μας συναισθήματα. Eξού και oι διαπροσωπικές μας σχέσεις, να είναι τόσο τεντωμένες, σ᾽έναν στείρο καθωσπρεπισμό, που κατ' ουσίαν, ζούμε τόσα εκατομμύρια μαζί στην ίδια πόλη, και όμως δεν γνωρίζουμε, αλλά και δεν θέλουμε, να μάθουμε το διπλανό μας. To πόσο τακτικά αλήθεια, βιώνουμε καθημερινά και σε προσωπικό επίπεδο το αίσθημα της μοναχικής μας πορείας, το εκφράζουμε μέσα από τις παρούσες σελίδες μας. Ο καθένας μας και για τους προσωπικούς του λόγους.

Εμείς, άνθρωποι, πονεμένοι κάποιοι, που η μοναξιά μας λυγίζει και σε στιγμές ειλικρινείας, πέρα από τον πόνο, έχουμε και ένα δάκρυ για συντροφιά λογοτεχνική. Οι άνθρωποι που μας περιστοιχίζουν και μας χαρίζουν πλουσιοπάροχα τα διπλωματικά τους χαμόγελα και τις θεατρινίστικες χειραψίες τους, μας επιβεβαιώνουν, ό,τι όσο έχει ζουμί η λεμονόκουπα, αξίζει την διατήρηση της.

Η παρουσία μας στο διαδίκτυο σ' αυτό ακριβώς στοχεύει...

...να δημιουργήσουμε μια ιστοσελίδα για να μοιραζόμαστε μαζί τους & μαζί σας, τις όποιες αγωνίες και προσδοκίες μας για την πορεία του, γιατί "ο κόσμος", όπως λέει ο Τάσος Λειβαδίτης, "μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει"...

Η παρούσα σελίδα συνεχίζει λοιπόν ν' ανήκει σε όλους εμάς που των ονείρων μας δεν γίναμε σκλάβοι, ασχέτως αν την διαχειρίζονται τρίτοι.

Δηλώνουμε υπεύθυνα ότι ουδέποτε πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε την sadness.gr για αποκομιδή κερδών μιας και ξοδεύουμε λεφτά από την δικιά μας τσέπη και μόνο, χρησιμοποιουμε τον ελάχιστο χρόνο που μας αφήνει ελεύθερο η πρωινή μας εργασία, μόνο και μόνο, για να συνεχίσει να είναι η sadness.gr αυτό που είναι.

'Oποιος επιθυμεί να βοηθήσει σε οτιδήποτε, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

'Oποιος το θέλει, μπορεί να βάλει τον παρακάτω κώδικα στην σελίδα του, για να έχει link προς την sadness.gr.

<a href="http://www.sadness.gr/">
<img border="0" src="http://sadness.e-e-e.gr/assets/logo.jpg" title="Sadness.gr - Ελληνική gothic σελίδα τέχνης"><br>sadness.gr</a>


http://www.sadness.gr/
- sadow κάποτε & συλλέκτης ονειρων (τωρινός ιδιοκτήτης και webmaster)