Photo: Νεκρό δένδρο, Νήσος Χρυσή, Κρήτη, Ελλάς.
© Yannis 02
Και φτάσαμε σε εμένα. Σχετικά λοιπόν με τoν συλλέκτη ονείρων (dottore)
... H ιστοσελίδα αυτή είναι μία χαοτική προσέγγιση της
Τέχνης, περιέχει, μεταξύ άλλων, και πράγματα χωρίς νόημα,
ιστό ή στόχο.
Αποτελεί μία ά-δειλη μελέτη πάνω στο νόημα και το προ-νόημα
του Λόγου.
Βεβαίως, κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία κατορθώνουν να έρθουν
στην επιφάνεια και να επιπλεύσουν, παρότι σαν δημιουργός
και συντάχτης της σελίδας αυτής, κάνω συνειδητές και
σκληρές προσπάθειες για να στήσω ένα χώρο που δεν θα έχει
νόημα, αλλά θα είναι γεμάτη από αυτό.
Σημαντικό ρόλο σε αυτή την ιστοσελίδα έχει το περιεχόμενο,
ίσως λίγο περισσότερο από τη μορφή, και για αυτό, ίσως, η
κύρια δομή είναι βασισμένη στο κείμενο ..
Ευχαριστίες :
Ας είναι καλα ο φίλος (κι άμα μου επιτρέπει να τον αποκαλώ)
o sadow (Στοίλης Γιάννης) που μου έμαθε ότι ξέρω.
Του χρωστάω πολλά και περιμένει μια επίσκεψη και από εσάς.
Αξίζει πραγματικά να ξοδέψετε και στο πρσωπικό του site
λίγο χρόνο. Είναι μονάχα ένα κλικ μακριά .
Επαγγελματικά (και καλα μιας & δεν κερδίζουμε τίποτε
και ποτέ) συν-δημιουργούσαμε κάποτε την παρούσα ελληνική
δικτυακή πύλη Sadness.gr, η οποία είναι απο τις
καλύτερες, αν όχι η καλύτερη.
Για την εργασία μου αυτή πλέον χρησιμοποιώ αποκλειστικά
μηχανές της Apple.inc . Βέβαια θα πλανάται και η απορία
γιατί τα "μήλα" στην Sadness.gr.
Λοιπόν ο Macintosh είναι ένας υπολογιστής σαν όλους τους άλλους. Έχει κι αυτός μνήμη, σκληρό δίσκο, CD ή DVD-ROM. Δεν είναι όμως Pentium, ούτε δουλεύει με Windows. O επεξεργαστής του είναι ο PowerPC της ΙΒΜ και Motorola τεχνολογίας RISC, (ή Intel προσφάτως) ό,τι γρηγορότερο έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα. Και το λειτουργικό του σύστημα είναι το MacOS X. Bασισμένο σε unix, τέλειο για δίκτυα, με το εκπληκτικό aqua user interface, full plug and play, με TEPAΣTIA ΓKAMA EΦAPMOΓΩN (σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο unix) και φυσικά ταχύτητα που οποιοδήποτε windows μηχανάκι ονειρεύεται! Kαι πλήρης και αψογη υποστήριξη πολλαπλών επεξεργαστών, μιας που η apple τα τελευταία 5 χρόνια που κατασκευάζει το MacOS X, έχει και ενα μοντέλο διπλου επεξεργαστή στη γκάμα της... κάτι λεγεται ότι όλα τα σοβαρά μηχανάκια της apple στο μέλλον θα έχουν απο 2 έως 4 επεξεργαστές... (πλέον έχουνε φτάσει τα 8πύρηνα)
Αυτό είναι που τον κάνει διαφορετικό. Ο Macintosh έχει τη δική του προσωπικότητα. Σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα αλλιώς. Τον χρησιμοποιείς και συνειδητοποιείς ότι έτσι έπρεπε να δουλεύουν όλοι οι υπολογιστές στις μέρες μας.
Όμως δυστυχώς τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι υψηλές τιμές των Apple Macintosh τα προηγούμενα χρόνια και το εκπληκτικά αποτελεσματικό marketing της Microsoft έφεραν τον Mac σήμερα να κατέχει ένα μικρότερο ποσοστό της αγοράς υπολογιστών και να έχει αντίστοιχα λιγότερους χρήστες από τα κοινά και κλασσικά PC. Αν και τα τελευταία 3 χρόνια τα δεδομένα στην διεθνή αγορά αλλάζουν με ταχύ ρυθμό.
Ειδικά στην Ελλάδα το φαινόμενο είναι πιο έντονο (εξαιτίας και των υπερβολικών τιμών της Ελληνικής αντιπροσωπείας Rainbow) με αποτέλεσμα να υπάρχουν άνθρωποι που να μη γνωρίζουν καν την ύπαρξη αυτού του "διαφορετικού" υπολογιστή. Για αυτούς η αγορά υπολογιστή σήμερα είναι ένας μονόδρομος: Intel ή AMD με Windows.
Εμείς με τη σελίδα αυτή θέλουμε να δείξουμε ότι υπάρχει και επιλογή στους υπολογιστές σήμερα και μάλιστα να τονίσουμε την υπεροχή της δικής μας επιλογής, του Macintosh.
Ο Mac που είχε χρησιμοποιείθεί στη δημιουργία αυτής της σελίδας είχε επεξεργαστή G4 στα 800mhz και θεωρείται ένα αργό μοντέλο. Αντιστοιχεί σύμφωνα με πρόσφατα benchmarks σε έναν Pentium IV 2500 Mhz. Mε τη διαφορά οτι οι 2500Mhz Pentium IV φαίνονται γρηγορότεροι λόγω της ταχύτητας του ρολογιού τους (clock mhz). Γιατί η ταχύτητα είναι θέμα αρχιτεκτονικής του επεξεργαστή! Kαι περιττό να σας πώ ότι ο Pentium IV δέχθηκε ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές για να καταφέρει να πάρει και άλλα Mhz και να φτάσει στα Ghz... Aλλαγές που τον κάνανε να εκτελεί ακόμα λιγότερες εντολές ανα Mhz... Bέβαια είναι γρήγορος, αλλά δείτε και τον Athlon στα 3 Ghz που τον "πατάει" κανονικά τον Pentium IV!!! Kαι δείτε και τον περσινό 800 G4 που "πατάει" άνετα σε 3D Rendering και σε Photoshop τον Pentium IV στα 1.5Ghz!Είναι το λιγότερο άγνοια λοιπόν να νομίζει κάποιος ότι οι Pentium IV αποτελούν κάτι το συνταρακτικό. Μα ακολουθούν μερικές άγνωστες πτυχές της ιστορίας του διάσημου μήλου :
- Μερικές από τις ταινίες που χρησιμοποιούν ειδικά εφφέ δημιουργημένα σε Macintosh ειναι το Star Trek: First Contact, Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας, οι Επικίνδυνες Αποστολές, το Batman Forever, το Star Wars trilogy κτλ.
- Ο Macintosh πήρε το όνομα του από μια ποικιλία μήλων.
- Ο Macintosh ήταν ο πρώτος προσωπικός υπολογιστής που προσφερόταν με ενσωματομένο floppy drive 3.5 ιντσών.
- Ο Macintosh ήταν ο πρώτος προσωπικός υπολογιστής που μπορούσε να εμφανίσει στην οθόνη του φωτορεαλιστικές εικόνες σε εκατομμύρια χρώματα.
- Ο Macintosh ήταν ο πρώτος προσωπικός υπολογιστής που προσφερόταν με ενσωματωμένο CD-ROM drive.
- Οι χρήστες υπολογιστών Macintosh διέθεσαν το 1995
πάνω απο 378 δισεκατομμύρια δραχμές για αγορά λογισμικού.
Το πιο εμπορικό πρόγραμμα σχεδίου και γραφικών μεχρι στιγμής είναι το Kai's Power Goo. - Ο Macintosh μπορεί να εξομοιώσει 29 διαφορετικούς τύπους υπολογιστών και παιχνιδομηχανών συμπεριλαμβανομένου των Windows Xp, 2000, NT, 98,95, Windows 3.1, Atari ST, AMIGA, Playstation 1, 2, Super Nintendo κτλ.
- Το νέο ευρωπαϊκό νόμισμα εύρω σχεδιάστηκε σε Macintosh.
- Tο λογότυπο των Windows 95 σχεδιάστηκε σε υπολογιστή Mac !!!
- To γνωστό σηματάκι "Intel Inside" σχεδιάστηκε σε Macintosh.
- Υπάρχουν 35 γνωστοί ιοί στον Macintosh σε σύγκριση με
τους πάνω από 10.000 που υπάρχουν στα PC. (το 2003)
(Είδατε τι κάνει η λογοδιάρροια... Ζημιά στην συνοχή του site. Bέβαια, κατά τον Kronecker νομίζω,"god is in the details" ).
Σιγά σιγά και ο εμπλουτισμός. Όσο το επιτρέπει ο ελεύθερος χρόνος. Stay in touch όμως, και δεν θα μετανιώσετε, θα δείτε! Δηλαδή θα δείτε το περιεχόμενο, αλλά ποιός ξέρει, ίσως ακούσετε και την μορφή... (θα βάλω σύντομα στο site κάποιους πειραματισμούς μου με χαοτική μουσική, just wait a little να δω πως θα συνδέσω το clavinova μαζί με το pc και με τον mac μα για την ωρα απουσιαζει το καλωδιο cross over).
Πρότασις: Κύριοι webmasters, fellow netizens, χτίστε τις δικές σας γειτονιές, τις δικές σας web neighbourhoods. HREF στα sites που σας αρέσουν, και βεβαίως ζητήστε και από αυτούς να συνδεθούν και με εσας. Τολμήστε να το ζητήσετε αυτό! Φανταστείτε την αποτελεσματικότητα που θα αποκτήσει η χρήση του web. Συνδεθείτε με νοηματικά συμπληρωματικά sites και όχι με ανταγωνιστικά.
Φανταστείτε την web neighbourhood σαν μια παρέα, σαν μια ομάδα, ένα γκρουπάκι, οτιδήποτε εν πάσει περιπτώσει, από δια-συνδεδεμένα συμπληρωματικά sites χωρίς ηγεσία ή οργάνωση. Εδώ μιλάμε για αυτο-οργάνωση. Μην χτίσετε μια μεγάλη web neighbourhood, 10 με 20 sites πρέπει να αρκούν.
Aσχέτως αν εγώ το παράκανα και φιλοξενώ περιπου 400..
Ίσως και λιγότερα. Kαι να είστε επιλεκτικοί.
(Tώρα φανταστείτε ένα επόμενο βήμα όπου όλα τα μέλη που έχει τύχει να έχει θέσει κάποιος στην web neighbourhood του να συνδεθούν όλα μεταξύ τους. Συγνώμη για την έκφραση, αλλά, woow!).
Φαντάζομαι ότι τέτοια small web universes μπορούν να προσφέρουν πολλά. Δεν ξέρω, απλά φαντάζομαι και προτείνω...
Συνελόντι ειπειν αντιγράφοντας τον Kartaso : το «Sadness.gr» είναι σύνθεση ευσεβής από το Sadness & το .gr, αλλά στην κυριολεξία της η κατά Βαλαωρίτη στυγνή πραγματικότητα είναι φιλόλογος και θα ήθελε να ξέρει απ' έξω κι ανακατωτά όλες τις λέξεις, «που ενθάρρυναν τα πράγματα ν' αρχίσουν να συμβαίνουν», σύμφωνα με μια ρήση της Κικής Δημουλά... (δεν το έπιασα το τελευταίο...)
Είμαι πάντα στη διάθεση σας ..